Telt

Facebooktwitter

Der findes ikke et telt som passer til alle formål og derfor har vi da også flere forskellige af slagsen.

Til vandreture hvor lav vægt er vigtig bruger vi henholdsvis et 3 personers Helsport Rondane  og et Helsport Fjellheimen Pro 4, mens vi til kanoture og basecamp ture benytter et Nordisk Alfheim 19.6

Helsport Rondane

Dette telt udemærker sig ved sin lave vægt, vindstabilitet og gode kvalitet. Vi har haft dette telt i snart 20 år og det er stadig som nyt og det er ikke fordi det ikke er blevet brugt.

Teltet er til 3 personer, men på en fjeldtur hvor der er brug for plads til udstyr i såvel kabinen som absis, bliver det meget trangt hvis man er tre personer.

Helsport Rondane på kajaktur nær Stavanger.

Helsport Fjellheimen Pro 4

Vores Fjellheimen Pro 4 bruger vi på vandreture, når hele familien er afsted. Teltet er let og meget stabilt som Rondane men der er væsentligt bedre plads såvel i kabinen som i absis. Teltet er stadig ret nyt, men ind til videre ser det ud til at kvaliteten er  med Rondane.

Helsport Fjellheimen Pro 4 (foto: Helsport)

 

Nordisk Alfheim 19.6

Vi anskaffede et Nordisk Alfheim 19.6 med bund og dobbelt kabine. da vi begyndte at tage på længere kano- og basecamp ture med børnene. Teltet er fremstillet i en blanding af 65% polyester og 35% bomuld, hvilket gør at det kan ånde men samtidigt bevare en god vandtæthed. Det er et tungt telt på den forkerte side af 25 kg. som bestemt ikke egner sig til vandring, men som sagtens lader sig tranportere i kano. For os har det vist sig at være det perfekte telt i forbindelse med base camp konceptet, men også til en weekendtur i den danske natur, eller bare i haven når det er for varmt til at sove inde.

IMG_4001
Basecamp i Setesdalen med Nordisk Alfheim

Teltet udmærker sig ved at være stort, hvilket er vigtigt når man er afsted en hel familie gennem længere tid. Der er plads til at opholde sig inde på en kold regnvejrsdag. Der er rigelig plads til “køkken” i den del af teltet som ikke optages af sovekabiner. Teltet har vist sig at være særdeles robust og vindstabilt og  det har overlevet flere storme og voldsomme tordenbyger på fjeldet uden problemer.

Nordisk Ydun

Vores seneste teltanskaffelse er et Nordisk Ydun i den klassiske blanding af 65% polyester og 35% bomuld som gør teltet behageligt at opholde sig i.  

Nordisk Ydun (Foto: Nordisk)

Dette telt bruger vi til vores faste sov-ude plads i haven, hvor vi tilbringer de fleste sommernætter.

Teltet er et klassist spidstelt, tydeligt inspireret af det klassiske spejdertelt. I vanlig Nordisk stil er teltet udstyret med en række lækre detaljer som f.eks. vinduer, integreret bund og rigeligt med lommer.