Liggeunderlag

Facebooktwitter

I mine unge dage som spejder var min tro følgesvend et grønt skumunderlag på ca. 8 mm som i øvrigt altid lugtede af makrel i tomat.

Da de selvoppustelige liggeunderlag kom frem hoppede jeg naturligvis med på bølgen og har siden haft et utal af varianter. Liggekomfort og isoleringsevne er uomtvisteligt langt bedre på et selvoppusteligt underlag end på skumunderlag, men de er skrøbelige. Jeg har haft mange punkteringer og det kan være svært at finde hullet og få et lappet ordentligt, når man er ude på tur. Resultatet har været at jeg har tilbragt (og frosset) mange nætter på et fladt liggeunderlag. En anden anke jeg altid har haft på de selvoppustelige underlag er at de er glatte. Selv på de fabrikater hvor man har forsøgt at gøre overfladen rug, glider min sovepose af.

For et par år siden tog jeg konsekvensen og skiftede alle vores underlag ud til “gammeldags” skumunderlag. Jeg valgte Therm-A-Rest – RidgeRest Classic som er et robust underlag på 15 mm med rillet og ikke sugende overflade. Disse underlag har siden troligt fulgt os på alle typer ture og når det skal være rigtigt godt, smider vi et par lammeskind ovenpå.

Therm-A-Rest – RidgeRest Classic.

En klar fordel ved det klassiske underlag er at man ikke behøver være forsigtig med det. Du kan smide det i lyngen i pausen og du kan sidde på det ved bålet, uden at være bange for at gnister skal gøre det af med det.