Kano

Facebooktwitter

På en af vores første ture med børnene i fjeldet, hvor vi tilbragte nogle dage på en lettere overfyldt DNT hytte, iagttog vi tilfældigt en gruppe som ankom med en foldekano og drog af på tur ind over en nærliggende sø. Den iagttagelse bragte os ud af vores vanetænkning omkring fjeldture som i mange år havde bestået kun i vandring. Her var løsningen på at komme ud og være helt os selv og samtidigt skabe fleksibilitet omkring det udstyr vi kunne tage med. Dermed var vores base camp koncept født og det indebar en kano.

Nu kunne vi have valgt en almindelig aluminiums eller glasfiber kano, men med kano i bla. Norge og Sverige kan der ret ofte blive brug for korte overbæringer og så er en almindelig kano ret tung og upraktisk. Derfor faldt valget på en Ally 16,5 fra Bergans. Ally er en foldekano som i korte træk består af en kraftig dug som spændes ud over et skelet af aluminiumsrør. Det kan umiddelbart lyde skrøbeligt, men i realiteten er den utroligt robust og meget let at reparere, med gaffatape og andet godt fra rygsækken, hvis uheldet skulle være ude. Kanoen opbevares adskilt i en stor rygsæk som sagtens kan bæres adskillige kilometer og vejer ca. 20 kg.

IMG_3849
Klar til afgang med fuldt lastet Ally

Nu er der det med Ally at den skal samles og det fortjener at få et par ord med på vejen. Når man køber en Ally får man en samlevejledning og sågar en instruktionsvideo med. Det fremstår alt sammen legende let, ind til man står med en bunke aluminiumsrør som alle sammen virker alt for lange! Konceptet i en Ally kano er at dugen er spændt hårdt ud over aluminiumsskelettet og derfor kan det også være en udfordring at samle den, særligt når dugen en ny og ind til man finder teknikken. Et godt råd er at tage dig rigtigt god tid til den første samling, sørg for at være to og lad kanoen forblive samlet i nogle dage efter første samling.

IMG_3848
Ally samles

I vores Ally er der fint plads til to voksne og to børn, plus alt det udstyr og proviant vi skal bruge til en uge inde på fjeldet.

Du kan læse mere om Ally kanoer på Bergans hjemmeside (http://catalog.bergans.eu/Ally-Kanadier)

Her kan du se hvordan Ally samles: